Vraag en Antwoord

Vaak krijgen onze Pieten en entertainment-adviseurs dezelfde vragen over onze concepten en shows. Die vragen beantwoorden wij natuurlijk graag, echter zijn hieronder de meest gestelde vragen met antwoord voor u opgesteld. De vragen zijn genummerd en de antwoorden zijn te bekijken door op de vraag te klikken.

Nemen jullie je eigen apparatuur mee?

Ja, de Pieten Discoshow neemt altijd een eigen licht- en geluidsinstallatie mee. De Pieten Discoshows zijn standaard zeer uitgebreid en speciaal samengesteld voor Sinterklaasfeesten. Wij nemen standaard een uitgebreide show mee die afgestemd is op een kinderfeest. Op aanvraag kan de Pieten Discoshow ook een grotere geluidset of lichtshow meenemen.  De show is tevens met kleine showeffecten (zoals bijvoorbeeld sfeerverlichting) uit te breiden. U kunt DJ Piet (Beat Piet) ook los boeken als de apparatuur al aanwezig is op uw locatie. Onze Beat Piet komt dan alleen met een DJ-booth en DJ-apparatuur. Geef dit aan bij uw aanvraag.

Met hoeveel Pieten komen jullie?

DJ Beat Piet treedt standaard alleen op, DJ Beat Piet kan op aanvraag samen met Party Piet optreden. Bij de Pieten Discoshow komen Beat Piet en Party Piet standaard samen, meerdere Pieten zijn op aanvraag te boeken. Bij de Pieten Discoshow met Sint komt naast Beat Piet en Party Piet ook onze eigen Sinterklaas langs. Elke Pieten Discoshow en Pieten Discoshow met Sint wordt standaard ondersteund door een stagehand/technicus en begeleider/coördinator van de show.

Welke muziek draaien jullie?

Alle optredens en shows zijn voorzien van een aangepast repertoire en aangepaste muziek. De muziek  is volledig afgestemd op kinderen en bevat de nieuwste, maar uiteraard ook de klassieke Sinterklaashits. Daarnaast zijn de optredens en shows voorzien van de leukste algemene kinder- en feestmuziek.

Wat gebeurt er als Beat Piet of Party Piet ziek zijn?

De rol van zowel Beat Piet als Party Piet kunnen door verschillende artiesten uit ons team gespeeld worden. Al ons personeel en artiesten hebben een interne opleiding gevolgd tot het uitvoeren van de desbetreffende acts. In geval van ziekte (of andere calamiteiten) kunnen wij dus altijd direct ‘schakelen’ en een vervanger sturen. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden: meb-rotterdam.nl/algemene-leveringsvoorwaarden.

Nemen jullie standaard een bellenblaas- en rookmachine mee?

Ja, deze effecten zijn bij ons standaard toegevoegd aan alle Pieten Discoshows (met Sint). Bij Beat Piet zijn deze apparaten alleen op aanvraag te boeken. Informeer wel vooraf of op de betreffende locatie of ruimte het gebruik van deze apparaten is toegestaan (ivm. rookmelders, gladde vloer etc.).

Is het mogelijk om een datum te reserveren?

Ja, bij ons is het mogelijk om een optreden/show te reserveren voor een bepaalde datum. Bij het aanvragen van een offerte kunt u uw voorkeur voor een bepaalde datum opgeven. Een optie is altijd geheel vrijblijvend. Wel geldt er altijd een verloopdatum waarop een optie afloopt.

Ik heb een optreden of show geboekt, hoe nu verder?

Na het plaatsen van een boeking ontvangt u van ons een overeenkomst (opdrachtbevestiging). Deze dient u, voorzien van een handtekening, retour te sturen. Daarmee ligt de boeking vast. Voor de betaling ontvangt u enkele weken voor het optreden een factuur welke vooraf per bank voldaan dient te zijn.

Als er een offerte is ontvangen, kunnen er dan nog extra kosten komen?

Nee, in principe volgen er geen extra (onverwachte) kosten. Bij het uitbrengen van een offerte is ons streven altijd om een duidelijke totaalprijs te geven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dit geldt ook na het plaatsen van een boeking. Wel zijn altijd onze Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing.

Hoe zijn jullie Pieten qua uiterlijk?

In 2014 waren alle Beat Pieten en Party Pieten egaal donker bruin. De kleur die ook op TV bij officiële uitzendingen is gebruikt. In 2015 kunnen op verzoek ook andere kleuren en varianten worden uitgevoerd. Geef uw eventuele voorkeur duidelijk bij de aanvraag aan zodat wij rekening kunnen houden met jullie wensen.

Kunnen we vooraf een playlist opgeven?

Onze Beat Piet heeft voor u alle populaire, bekende en klassieke Sinterklaas- en kinderhits standaard bij zich. Uiteraard is het mogelijk om vooraf speciale verzoekjes of voorkeuren aan onze Beat Piet op te geven.

Is het mogelijk om eigen Pieten te laten participeren tijdens jullie show?

Dit is zeker mogelijk, onze Pieten zijn daar heel flexibel in. Onze Pieten zullen de externe Pieten in de show betrekken. Het is  aan te raden om dit vooraf aan ons door te geven zodat onze Pieten daar rekening mee kunnen houden. Voorafgaand aan de show is er een korte briefing.

Moeten wij zelf zorgen voor pepernoten en snoepgoed?

Het is aan u om de catering voor uw Sinterklaasevenement te verzorgen. Uiteraard nemen onze Pieten wel strooigoed mee die gedurende de show aan de kinderen uitgedeeld zal worden.

Is er tijdens de show ook een pauze?

In principe niet, onze Beat Piet en Pieten Discoshows hebben een strak schema, dus is het gewenst dat binnen de aangegeven speelduur er in één keer doorgespeeld kan worden. Mocht u toch een pauze in de act/show wensen, geef dit dan van te voren aan ons door.

Is het mogelijk dat de kinderen met de Pieten en/of Sinterklaas op de foto gaan?

Onze Beat Piet is gek op aandacht en foto’s, hij staat altijd te springen om met alle ouders en kinderen op de foto te gaan. Bij de Pieten Discoshow zit een kort fotomoment standaard inbegrepen in de show, hierbij zullen de Pieten de leukste en gekste poses aannemen om daarbij met kinderen en ouders op de foto te gaan. Als u een Pieten Discoshow met Sint boekt zal Sinterklaas uiteraard ook deelnemen aan dit fotomoment.

Zijn jullie door heel Nederland te boeken?

Onze Beat Piet en Pieten Discoshows toeren elk jaar tijdens de Sinterklaasperiode door heel het land. Voor afwijkende langere afstanden wordt wel een extra vergoeding in rekening gebracht. Dit bedrag is opgenomen in de offerte.

 end faq